Sürdürülebilir

“Sorumluluk”

Orada 

bir köy varsa uzakta,

iş’imiz oraya 

“gitmektir”

Projenin ismi;

*

se

nar

yo

dan

İster özgürce kendi tarım alanlarında ürünlerinin pazarlanması ve markalaşması konusunda kurumsal yapılarını güçlendirmek ve rekabet güçlerini artırmak isteyen üreticiler için bir dizi stratejik tasarım süreçlerini içeren estetik çözümler getiren bir 

TV tasarım belgeseli 

projesi başlatıyoruz.

detaylar

Belgesel tasarım ekibi, belirlediği çiftçiyle buluşmak üzere yola çıkar (Ford Raptor). Bu ekibe arkada belgesel çekim ekibi eşlik eder. (Transfer aracı). Belgesel ekibi köy, çiftlik veya bağ evinde markasını oluşturacağı üreticiyle buluşur. Bu noktada ekip araçta getirdiği tasarım ofisininin uygun bir alanda kurulumunu gerçekleştirir. 

Markalaştırılacak ürünün üretim süreci, röportajları, tasarım ve  uygulama anları ve çiftçi/üretici ile sohbetleri kayda alınır. Profesyonel bir sanatçı (Sinema, müzik, tiyatro vb. alanlarda ve her bölüm farklı) ekibe eşlik eder. Bütün bu çekim aşamalarının sonucunda çiftçiye logo, ürün ambalajı, üretim süreçleri ve web arayüzü konusunda hızlı ve etkin bir tasarım deneyimi yaşatılır.


Ayrıca;

Araçta yer alacak trafik kazaları ile kuralllara uyma başlıklı bilgilendirme broşürleri de köydeki gençlerle paylaşılacaktır. Ayrıca bir öğrenciye ekipte (İletişim, Grafik Tasarım, Konservatuar vb.) çekim süresi boyunca staj yapma imkanı sağlanacaktır. 

tasarım ekibi 

yol aracı

Özetle; 

İŞ YOLUNDA Projesi bir “Tasarım Belgeseli” formatında olup, Anadolu insanının tasarıma başlama süreçlerini, beyin fırtınası sonucu marka yaratımını, fikirlerin nasıl üretime dönüştürüldüğünün farkındalığına varacağı bir yaratıcılık paylaşımıdır. 

“bir ilk olması ise, projenin kalbidir”

tasarım ekibinden

detaylar

Labor Movement

“emek hareketi”

Sosyal Sorumluluk ve

Sürdürülebilirlik;

Projemiz sadece 12 bölümlük (ilk aşamada) bir belgesel yapım projesi olmaktan öte aynı zamanda giderek yalnızlaşan Anadolu kadını ve erkeğine umut ışığı olmak, Anadolu’nun tasarım kültürü içinde ki eksik yönünü tamamlamak için kurgulanmış bir oluşumun ilk adımıdır.


Ağır ekonomik koşullar altında ürettiğinin karşılığını çoğu zaman alamayan Türk çiftçisinin, üretimden gelen gücünü ve gerçek potansiyelini ortaya koyma hedefi projenin kalbindedir. Cumhuriyetin ilk yıllarında Mustafa Kemal ATATÜRK’ün devrimleri ile başlayan kalkınma hamleleri sonucu hızla gelişen ve büyüyen ülkemizin üreticilerine yeniden umut ışığı olma niyeti ile yola çıkılacaktır.


Bin bir zahmetle ürettikleri ürünleri işleyip, sayısız ürün ortaya koyan Türk Çiftçisi ve kadınlarımız bu ürünleri isimsiz boş su şişelerinde, kullanılmış yoğurt kaplarında gerçek değerinin altında satarak geçimini sağlamaya çalışmamalıdır. Bilim ve teknolojiyi yaratıcılıkla birleştirecek güç ülkemizin her coğrafyasında mevcuttur. Yeni markalar yaratmak bunları ülke ekonomisine kazandırılmasına aracılık etmek gayet mümkündür. 


Bir nevi gezici ajans hizmeti uzun vadede Anadolu’da kurulmuş onlarca Kadın Kooperatifini kapsayacak şekilde gelişebileceği gibi bu proje ile hayat bulan ürünlerin satıldığı bağımsız bir E-Ticaret sitesi hedefine doğru evrilecektir.

 

Teşekkürler

“Labor Movement”


Haydi, Toplumsal Dönüşüme Pozitif Katkı Sağla...